Perth, Red Centre,Sydney
Blijf op de hoogte en volg Petra
16 September 2014 | Australië, Sydney
Daar aangekomen dacht ik oke wat zal ik is gaan doen, ik ging maar naar de overkant om daar een kijkje te nemen. En daar wandelend in het park dacht ik agh waarom ook niet. Voor me was de dierentuin van Perth. Dus smiddags ook nog even naar de dierentuin geweest. Weer terug met de ferry, op de bus gestapt, naar het hostel toe.
Om 21.00 uur maakte ik me gereed om terug te wandelen naar de shuttlebus stop. Eenmaal opgepikt naar het vliegveld voor me vlucht naar Ayers Rock. Een tussenstop in Melbourne voor mij veel te lang eigenlijk maarja doe je niks aan. Ik kwam aan in Melbourne bagage opgehaald naar de incheck balie en bagage gedumpt. Zit je bij de gate een paar minuten voor het boarden staat er ineens op het scherm ‘cancelled’. Wat is dittttt !!!
Bagage weer ophalen naar de service desk en wachten want ja je bent niet de enige. Ondertussen met reisburo gebeld wat het beste was en na lang wachten hebben ze me tour een dag later kunnen plaatsten en me vlucht daarna ook een dag kunnen verlaten. Dus voor morgen de vlucht dan maar naar Ayers Rock, ze gaven me een hotel kamer met dinner dus dat was wel lekker. Was kant en klaar na al dat wachten dus heerlijk uitgerust daar.
De volgende dag poging 2.. Op naar het vliegveld, inchecken en bagage wegbrengen en naar de gate. Gelukkig ging deze wel dus op naar het vliegveld in Ayers Rock. Daar aangekomen wel even zowat 2 uur wachten tot de tour je op komt halen maar dat kwam allemaal goed.
Eenmaal in de bus op naar de Uluru. Eerst nog even langs Cultural centre voor wat art en gescheidenis. Bij de Uluru een stuk gewandeld met uitleg gekregen over alles wat we hebben gezien. Daarna naar de andere kant gereden voor een andere wandeling aan de ‘achterkant’, uitleg over het verhaal en er was zelfs nog een wilde vogel aanwezig. Daarna een stuk terug gereden naar een punt waar we en de uluru en de Kata Tjuta konden zien voor de zonsondergang. Schitterend om te zien en daarna terug naar kamp voor dinner en een nachtje slapen onder de sterren.
Morgen 5.10 wakker worden voor een nieuwe volle dag. Onze gids maakte ons wakker dus kop uit je slaapzak, swag oprollen, ontbijten en naar een ander uitkijkpunt voor de zonsopgang waarbij we weer zowel de Uluru als Kata Tjuta konden zien.
Daarna in de bus op naar Kata Tjuta(the Olgas of ook wel: Many Heads) voor een wandeling de ‘Valley of the winds walk’. Sommige stukken waren best pittig, en vooral de klim vroeg veel van je lichaam.. maar uiteindelijk kwamen we allemaal boven. Misschien kwam het ook wel omdat het best warm was.. maar agh dat mag de pret niet drukken.
Na de wandeling een BBQ lunch bij de camel farm en daarna onze weg vervolgd naar Kings Creek Station waar we die nacht slapen. Kampvuur gemaakt, eten klaargemaakt en chillen maar. Na ons dessert nog even lekker gerelaxt en daarna je swag in om voordat je in slaap valt nog wat sterren te bekijken.
De volgende dag weer vroeg uit de veren om onze weg naar Kings Canyon (Watarrka) te starten. Het was een kort ritje dus we konden vroeg beginnen met de wandeling op de top van de Kings Canyon. Na 4 uur kwamen we weer aan bij de bus en reden we richting Alice Springs.
Onderweg nog even een lunch stop en daarna onze weg verder vervolgen naar Alice Springs. In Alice Springs aangekomen savonds gezellig uit eten geweest met de groep en een klein dansje gedaan en de volgende dag richting het vliegveld om na wat wijzigingen eerst naar Melbourne te vliegen en vanaf daar naar Sydney, ik zou een tussenstop op Melbourne hebben van 1,5 uur.
Maar ja dan kom je aan op het vliegveld en dan zie je dat je 50 minuten vertraging hebt.. Oeps maar ja dan hou je nog 40 minuten over om naar je volgende gate te lopen, moet genoeg zijn. Dichterbij Melbourne kregen we te horen dat het vliegveld gesloten was vanwege onweer en bliksem.
Na een half uur rond cirkelen boven de luchthaven konden we dan eindelijk landen. Op de landingsbaan waren we niet de enige dus het duurde weer 20 minuten voordat we naar de gate konden rollen. Dat betekend na wat rekenwerk dat me vlucht 10 minuten geleden begon met boarden. Snel daarheen gelopen want in Aussie ga je niet rennen, en het vliegtuig ingestapt..
Maar ja met zown voorgevoel van ‘haast’ bagage maakt geen haast, dus dat gevoel was aardig aanwezig dat ik in Sydney zou aankomen zonder tas. Aangekomen op Sydney was de band leeg en ik nog steeds zonder tas. Haha wat een verrassing. Gelukkig vliegen er zoveel vluchten van Melbourne dus moest het wel goed komen. Even naar de bagagedesk en verteld hoe of wat en ze zouden me bellen als die aankwam. Naar de shuttlebus om naar het hostel te gaan dan maar.
Het duurde even voor we weggingen en een paar minuten voor vertrek.. Telefoon. Me tas was aangekomen met een andere vlucht, gelukkig maar dan kon ik gewoon zelf me spullen meenemen. Terug naar de terminal en me tas opgehaald. De bus stond er nog steeds dus mooie timing. Even douche gescoord in het hostel en naar bed want om 4 uur stond de wekker weer om terug te gaan naar het vliegveld om Dennis op te halen.
Zoals gepland landde die op dezelfde tijd dus dat was prima. Met de shuttle naar het hostel, even spullen afgooien in de kamer en ontbijtje gescoord. Daarna Sydney ingegaan en lekker gewandeld door Sydney, voor mij ook leuk want we verblijven aan de andere kant van waar ik al was geweest. De volgende dag na ons ontbijt rugzak op met camera en naar het park om een gratis tour mee te lopen. Ieder geval dachten we. Half 11 op de vertrekplaats maar geen gids,, dan maar zelf met de highlights in onze hand beginnen, nadat we bij de rocks / harbour bridge aankwamen vonden we dat het tijd was om de ferry te pakken naar Manly beach. Daar even over het strand gelopen en gerelaxt op de terugweg bij de supermarkt wat eten gehaald voor vanavond en we liepen terug naar het hostel. Morgen onze vlucht naar Lord Howe waar we komende 3 maanden zullen verblijven :)
Jullie lezen het volgende avontuur weer snel !:)
16 September 2014 - 21:40
Elly Anne:
Het begint me onderhand te duizelen al die avonturen....
Veel plezier maar weer op de volgende trip.
Groetjes Elly Anne -
17 September 2014 - 21:21
Renie V D Boogerd :
wij begrijpen dat jij nog niet maar Nederland kom
met al dat wat jij daar beleef . maar geniet er maar van .
Pa is ook weer thuis .hebben het ook fijn gehad .
gr van ons -
17 September 2014 - 22:01
Ilona:
Super peet wat jij daar allemaal beleeft. Geniet er maar van hoor. -
17 September 2014 - 22:59
Therese:
Hoi Peet,
Geniet nog lekker van je laatste 3 maanden! Veel plezier. Ik lees altijd je reisverslagen.
Wij zijn vanmiddag ook weer veilig thuis gekomen.
Groetjes!
12 Oktober 2014 - 20:59
Jolande:
HOi Peet,
Al een tijdje vergeten je berichtjes te lezen nu maar weer eens opgepakt.
Klinkt allemaal super mooi wat je daar allemaal ziet. Geniet er nog maar van.
Hoorde van Remco dat je hem had gemaild. Dus kom je toch terug over een paar maandjes.
Ik lees al steeds meer Engelse woorden, kan ik nog wel in het Nederlands schrijven....
Vermaak je nog maar lekker daar.
Bye, bye Jolande