It feels like i'm leaving home
Blijf op de hoogte en volg Petra
09 December 2014 | Australië, Lord Howe Island
De volgende dag de meeste nog aardig brak van de dag ervoor maar we stonden er weer. Dennis liep nog een duik achter met onze cursus dus die ging mee en deed ze diepduik. Savonds lekker even een rustig avondje. Donderdag was ik lekker vrij en sochtends kwam brian bij me aanwaaien waar we verblijven om te vragen of k mee wou duiken. Super leuk, bikini aan en gaan! Kreeg ik te horen toen k aankwam van Artie dat ik maar is moest kijken of k de groep kon leiden ! WAATTT was me reactie dan ook. Haha mijn navigatie is niet de beste geloof ik. Maar het ging niet slecht, had voor de zekerheid wel even me kompas ingesteld toen we aankwamen bij N.H.Gutters de duikspot waar we gingen duiken. Na bijna een uur in t water te zijn geweest werd het soort toch wel f kouder,, Aangekomen op de boot anker inhalen iedergeval dat is normaal het geval, maar t touw brak. Haha anker nog steeds op de bodem. Artie ging terug om t anker te halen en daarna terug naar de boatshed. Jade was met een toerist in het water wat skills aan het doen en daarna kon ze beslissen of ze nog bij comets wou duiken. Na een bakkie wou ze het gaan proberen, de man was vanochtend ook al mee dus ik ging ook nog maar een keer op de boot met die man mee voor de gezelligheid. Super duik gehad daar ook, 4 haaien om ons heen, veel vis, stingrays, beetje spelen in t water en we gingen weer naar de boatshed. Daarna lekker naar huis douchie gescoord, gechilld en vanavond shift draaien in de bowlo achter de bar. Avondje bar dienst gedraaid en daarna nog even gezellig blijven hangen hoe heerlijk kan het zijn, werken en een drankje drinken. Heerlijk haha.
Vrijdag opende Dennis de boatshed en toen k om 9.00uur aankwam zei Peter dat ik met hem meeging naar North Bay, hij had een groep van Ian inclusief BBQ. Dus ik gezellig dagje op North Bay gebivakkeerd. Koffie/Thee klaarzetten, Lunch voorbereiden, Worstjes op de BBQ, en daarna de pannenkoeken, beetje jammer toen t f ging regenen. Zeiknat natuurlijk mja mag de pret niet drukken, daarna opgeruimd en toen k op t strand aankwam kwam Peter met de boot de hoek alweer om. Daarna nog even gechillt op de boot met Peter tot de groep terug kwam en terug naar de Boatshed. Brian was daar dus even nog gezellig lopen ouwehoeren en daarna afgesloten. Onderweg een pitstop bij Vicky’s shop voor een vrijdagmiddagdrankje en gezellig Fish & Chips gehaald. Best avondje weer zo. Ik belde halverwege Jack nog even om zijn visschema te vragen voor volgende week. Hij zei als je wil kan je morgen. De mannen en vrouwen van de groenvoorziening de board van het eiland hadden een vistrip bij hem geboekt want ze wilden naar Balls Pyramid, dus ging ik gezellig met de locals mee. Gelukkig ken je ze een beetje dus dat zag er goed uit.
De volgende dag lekker winderig maar toch gingen we eropuit. Uit de lagoon gekomen was het op sommige golven toch wel f vliegen maar ja dat is gewoon f leuk en stoer haha. Halverwege de weg naar Balls Pyramid gooide we de hengels maar f uit, er viel niet veel te vangen. Op naar de volgende spot. Daar hadden we meer geluk, ik had beet en daarna nog 2 andere, gelukkig leven er haaien hier dus is een heel gevecht. Ik had me vis aan de haak maar werd op de voet gevolgd door een haai dus snel die vis naar de boot. Gelukkig net op tijd. Daarna nog wat haaien gevangen maarja dat kost je meestal je haak en dat was dan ook het geval. Op slot kwamen er nog 2 albatros vogels voorbij vliegen met een vleugelwijdte van ong. 3 meter dus aardig op maat. De dolfijnen kwamen ook nog even om de hoek kijken en na de volgende spot zwommen er ong 6 haaien recht onder de boot door en nog 6 die om onze hengels heen zwommen. Jack had genoeg van de haaien dus we maakte rechtsomkeer. Halverwege nog even een poging wagen en ja we hadden beet. Henk had een kingie aan de haak maar was ook in gevecht met een haai. Ze deelde eerlijk de haai nam de kop van de vis en henk had de andere helft. Best grappig om een halve vis binnen te halen die die had gevangen door de haak in de vis ze kont te krijgen. Maar goed we hebben weer een leuke dag gehad. Even gemeld bij de boatshed maar ik hoefde niet te werken smiddags, dennis had het allemaal onder controle. Toen maar f naar Neds Beach geweest voor wat relaxing en morgen weer dagje ertegenaan.
Sochtends boatshed en daarna bardienstje draaien. De rest van de week lekker kunnen duiken en aardig wat uurtjes kunnen werken, zo af en toe als k vrij was en de mannen hadden het druk in de bistro van de bowlo hun nog een handje geholpen, zo blijven we lekker bezig. Toen ik weer vrij was zaterdagmiddag ging ik even snorkelen bij Old Settlement beach, en als het vloed is is er een kans om de schildpadden dichtbij het strand te zien, en ik had geluk, eerst was er 1 en na een tijdje zwom ik gewoon met 3 !! Het was zo gaaf. Maandag na werk was het zulk lekker weer dus even naar neds gefietst voor een plons in het water, daarna naar de jetty voor een schitterende zonsonderdang.
Dinsdagavond gezellig een bbq gehad aan de lagoon, en daarna nog wat gedronken bij Anchorage met ze alle. De volgende dag wezen duiken en o my god dat was zo gaaf !! Zulk helder water, 23 graden, en als je van de boot af keek zag je gewoon de bodem !!! Hoe gaaf ! smiddags lekker vrij en savonds misschien een avondduik, helaas werd die gecancelled maar ze hadden het druk in de bowlo dus even de mannen een handje geholpen, nog een drinkie gedaan erna richting huis. Vandaag lekker dagje vrij, de was gedaan, zo lekker duiken en vanmiddag gaan we wat skills doen voor onze rescue cursus. Super veel geleerd met de skills, en vooral veel gelachen. Was weer een leerzaam dagje. Zaterdagmiddag lekker vrij en wezen duiken bij Erscortt’s een ondiepe duik waar we ook snorkelen maar was er nog niet geweest, dus op de boot gesprongen en lekker weer even zeehond gespeeld :) Savonds even gezellig met mams en ries geskypt en straks maar even een bakkie scoren in de bowlo. Donderdag weer dagje vrij, de tour van peter ging niet door dus hoefde ik niet te helpen met de bbq want het was slecht weer. Brain ging duiken dus sprong k op de boot, regen, onweer, het maakt allemaal niet uit hoppa let’s go ! We gingen eerst naar 10th of June bij de Admiralty Island om een duik te nemen daarna naar Neds beach om de tanks te wisselen en toen terug naar Malabar om bij Landslide nog een duik te nemen. Het weer was iets beter geworden bij de 2e duik, het was droog en de onweer was weg. Het weer zag er goed uit voor zaterdag dus Busty had de boot van jack geboekt om uit te gaan naar Balls Pyramid.
Zaterdagochtend 7.30 stond ik in de boatshed om de spullen gereed te maken voor de duik, Brain had de 1e lading spullen al naar de Jetty gebracht, dus het liep vrij soepeltjes. 8.30 vertrek richting Balls, het duurt nog wel min een uur voordat je er bent, maar ja je bent er voor 2 duiken dus is niet zo erg, het wel nog wel wat ruig onderweg maar we zagen wel wat dolfijnen, daar aangekomen in je spullen en in het water, we lagen niet geankerd en jack volgde de boei die jade aan de lijn met zich meenam.
In de koffiepauze nog even gevist, en jack speelde nog even met ze helikopter en gopro eraan. Dus was gave shots van bovenaf genomen. Daarna spullen klaarmaken voor de 2e duik en het water weer in. Op het eind waren er zoveel haaien om ons heen dat ze niet meer te tellen waren. Super gaaf.. ze zijn maar klein dus geen zorgen ;) Op de terugweg waren de golven wat afgenomen dus nog even de vishengel in het water en als klap op de vuurpijl kwamen de dolfijnen nog even een kijkje nemen,, Jack zei dat we naar de punt konden gaan om van dichtbij te kijken, met een bigsmile op me gezicht vroeg die of we het water in wilden.
Dus snel masker op, flippers aan en het water in natuurlijk !!! Wauwwwwww zooveeeell en zoo gaaafff !! K kon wel uren in het water blijven liggen maar ja we moeten ook een keer terug naar het eiland. Dus na genoeg filmpjes toch maar terug naar de boot gegaan. Nog even van ze genoten en daarna terug gegaan naar de jetty. Maandag gingen we weer naar Balls Pyramid en nu was het dennis ze beurt, gelukkig hadden hun ook haaien en dolfijnen dus ook een goede dag gehad.
Dinsdag hadden we een duik bij comets hole en de hele crew was op de boot, Jade, Artie, Dennis en ik. Busty was in de boatshed en Peter op z’n tour.
De tijd gaat zo snel woensdag over een week zit ik gewoon in het vliegtuig en moet ik dit schitterende eiland verlaten Tijd gaat te snel !!
Laatste weekje, we hebben de rescue diver cursus afgeloten dus nu officieel rescue diver :P Dennis en ik hebben zelfs nog een keertje samen kunnen duiken na 3 maanden, en nog een keer een nachtduik gedaan.
Nog wat geregeld voor onze dutchieparty de dinsdagavond voor k vertrek op woensdag en dan zit het er echt op :( my god gaat zo snel, maar wat een gave tijd had ik hier ! Laatste paar dagen ben ik bij Peter en Vicky in huis verbleven want de nieuwe intern kwam aan en ging in mijn kleine flatje bij somerset. Woensdag ochtend me tas pakken en dan als het vliegtuig land want ja hier weet je het nooit naar Sydney om vervolgens door te vliegen naar Adelaide om daarna met claudia de laatste weekjes van me avontuur door te brengen.
Het feest in de boatshed was super, super bedankt allemaal ! zo me tas inpakken en met dit heerlijke weer wat het is vandaag komt het vliegtuig vast aan, het is zo raar maar het voelt of k thuis verlaat. Ik hoop dat ik dit paradijs nog wat vaker ga zien. Op naar het volgende avontuur, ik zie claudia op het vliegveld in adelaide en dan samen nog eventjes reizen ! :)
Tot Snel. Lord Howe Island you’re amazing !!!!
I Love it !
10 December 2014 - 00:05
Elly Anne:
Hoi Petra,
Heb je nog geen vinnen en staart? Je bent bijna meer in het water dan erboven, maar wat geniet je toch steeds....
Groetjes Elly Anne -
10 December 2014 - 00:05