Trip van Darwin naar Broome - Reisverslag uit Broome, Australië van Petra Boogerd - WaarBenJij.nu Trip van Darwin naar Broome - Reisverslag uit Broome, Australië van Petra Boogerd - WaarBenJij.nu

Trip van Darwin naar Broome

Blijf op de hoogte en volg Petra

03 September 2014 | Australië, Broome

We hadden een truck voor 21 personen maar we hadden wel 11 mensen in de groep, helemaal leuk, lekker veel ruimte in de bus, we vertrokken vanuit Darwin richting Nitmiluk National Park. We stopte bij de Edith Falls voor een frisse duik en een wandeling naar de lookout waar je uitzicht had over de upperpool en de rest van het gebied. We vervolgde onze weg naar de Katherine Gorge, waar we de vleermuizen, walibi’s en de zonsondergang hebben bekeken. Eindelijk had ik daar dan me foto’s van de wilde spingende beestjes. We reden terug naar het kamp waar we deze nacht verbleven.

De volgende ochtend reden we richting Lake Argyle We kwamen daar aan en hadden een heerlijk zwembad en een bar dus we konden ons lekker vermaken een paar uurtjes, daarna reden we naar de lookout om de Ord River Dam te bekijken en daarna sprongen we op de boot voor de sunsetcruise. We spotte de rock walibi, de guide vertelde ons alles over het gebied over de vissen, de natuur, waterlevel en de fresh water krokodillen. Daarna legde die de boot stil om even een frisse duik te nemen in het water en van de kliffen af te springen. We vaarde verder naar de bbq eilanden en daar zagen we de eerste krokodil, even de vissen gevoerd en daarna de zonsondergang bekeken vanaf het water. Het was lekker weer dus eenmaal weer bij het kamp besloot iedereen om lekker onder de sterren in zijn swag te stappen. Helemaal goud zo lang buiten zitten vooral als je de volgende dag vol met muggenbulden zit op je benen :S mja niks aan te doen..

We hadden de volgende dag een lange trip voor de boeg, we gingen de grens over van de Northern Terotory naar Western Australië. Daarna reden we door naar de Bungle Bungles waar we na onze pitstop voor de zonsondergang rond een uur of 7 savonds arriveerde, wat eten gekookt, tent opgezet en heerlijk weer even een tukkie doen.

Volgende dag zijn we sochtends wezen wandelen door de rotswanden bij Echidna Chasm en smiddags was er gelegenheid om over de bungle bungles te vliegen, maar ik vond het wel goed met al het gevloog dus ik zit heerlijk me verhaal te schrijven, vanmiddag gaan we wandelen door de Bungle Bungles dus kan ik ook nog genoeg foto’s schieten en dat kost me niks  Nadat iedereen weer was geland gingen we door naar Piccaninny om het zuidelijke gedeelte te bekijken van de Bungle Bungles. We startte bij de Cathedral Gorge en vervolgde onze wandeling naar het uitkijkpunt, we liepen nog even door naar ‘the window’ een gat in de rock formatie. Nadat punt keerde we om en gingen terug naar het kamp. Kampvuur aan en lekker eten en drinken.

De volgende dag hadden we een lange rit voor de boeg, vanuit de Bungle Bungles reden we naar Turkey Creek en gevolgd door El Questro, we hadden een goed schema dus hadden we wat extra tijd en namen we een duik bij Amalia creek voordat we naar de Cattle Station El Questro gingen waar we komende 2 nachten verblijven, we kwamen aan maakte het dinner ready en de meiden namen nog even een duik in de rivier voordat ze de mannen gingen vergezellen bij de bar. Het was heerlijk om na 2 dagen weer even een douche te scoren in dat woestijn gebied, maar o mijn god wat hou ik van dit landschap ! Totally in love with the Outback.

De volgende dag voordat de zon opkwam waren we ready to go richting de Zebeedee Spring wat om 7 uur open zou gaan, maar ze waren veel te laat dus besloten wij om naar Emma Gorge te gaan voor een wandeling en een duik bij de waterval. Het was niet echt warm water maar ja je bent maar 1 keer daar dus hoppa in het water, we gingen terug en hadden lunch bij ons kamp. Smiddags gingen we naar El Questro Gorge wat de meest moeilijkste wandeling was van de 9 dagen wat ze zeggen. Het was een route van kleine en grote rotsen waar je over moest klimmen en nadat we de 1e zwempool bereikt hadden moesten we door het water met je tas op je hoofd door het water klimmen op de rotsen om verder te kunnen. Maar het was zo gaaf op het eind, je kwam aan in een zwempool met een nog lopende waterval. Een duik in daar en weer terug dezelfde weg. Dat betekende ook dat we bij de middelpool weer een duik moesten nemen. Na weer aangekomen bij de truck, was iedereen aardig moe dus dat was een goed teken. We kwamen aan op de camping, we hadden bbq met burgers en kangaroo en daarna was bij de bar een band aan het spelen, dus al met al heel gezellig hierzo, en super gaaf zo tussen de koeien, paarden, kangaroo’s en noem maar op.

De volgende ochtend weer vroeg op zodra het licht werd en we gingen voor een 2e kans naar Zebedee Springs, dat is een warme spot waar het water direct uit de rotsen komt dus het was net zo warm als dat je een douche neemt, zo lekker!! Daarna hadden we een lange rit voor de boeg en we kwamen aan bij Mt. Barnett voor onze kampeerplaats. Smiddags gingen we nog voor een wandeling naar de waterval maar eerst moesten we door de rivier zwemmen om naar de overkant te komen. We kwamen bij een schitterende pool uit waar we lekker een frisse duik namen.

De volgende dag gingen we richting Manning Gorge als een klein extratje waar we wat rock art hadden van de aboriginals en een waterval waar we een duik konden nemen. Daarna reden we door voor een andere stop waar we koffie en diesel scoorde en we vervolgde onze weg naar Bell Gorge, we gingen voor een wandeling naar een uitkijkpunt van de waterval en de zwempool, daarna kon je naar beneden klimmen voor een frisse duik, Jarret ging deze keer niet mee want hij moest een wiel van de truck vervangen, We hadden lunch en reden door naar Windjana Gorge waar we ons kamp gereed maakte en gevolgd door een korte wandeling naar Windjana Gorge waar de freshwater krokodillen verbleven, ook zagen we nog wat rock walibi’s rond springen, toen ik terug kwam waren me voeten lekker schoon dus tijd voor een douche. Kom je uit de douche lopen er 8 walibi’s voor je neus te snuffelen in het gras, heerlijk dat bos kamperen. Vanavond ons laatste dinner voor deze tour. Morgen nog een laatste dagje en dan zijn we alweer in Broome, tijd vliegt als je het naar je zin hebt.

Vandaag bestond ons ontbijt uit pancakes, bacon en toast, een kleine verrassing voor de laatste keer, we vertrokken richting Broome maar eerst maakte we in de ochtend nog een pitstop bij Tunnel Creek, we liepen door de grotten waar ook vleermuizen en freshwater krokodillen leven, we moesten door het water heen lopen en best raar als je een paar seconden voordat je dat doet een krokodil het water in ziet gaan,, maar gelukkig is dat soort banger voor ons dan wij voor hen. Het was lekker donker maar super gaaf om te zien. Toen we terug waren hadden we lunch en vervolgde onze weg naar Broome. Rond 16.00 uur kwamen we aan in Broome, naar het hostel even relaxen en douche en vanavond gingen we met de hele groep gezellig uit eten als afsluiting.

Vandaag lekker niks doen beetje op het strand leggen enzo heerlijk eindelijk een chill dag. ’s Avonds hadden we besloten om naar de outdoor bioscoop te gaan dus even een pizzatje gescoord voordat we erheen gingen.

De volgende dag even naar het andere hostel geweest waar de andere zaten van de tour en een kamelenrit geboekt. Vanmiddag even kameel rijden ben benieuwd.. Na een ritje kameel wat opzich best grappig en hobbelig was hebben we nog even tot zonsondergang op het strand gezeten en daarna afgesloten met een dinner.

De dag erna zou ik naar Perth vliegen, maar dan krijg je ineens een sms dat je vlucht omgeboekt is.. hmm raar.. Even bellen maar.. blijkt de middag vlucht geannuleerd te zijn dus dan maar die van eind van de middag, gelukkig hebben ze me omgeboekt dus kan ik alsnog vandaag naar Perth toe. Al met al vandaag nog eff dagje chill en van de zon genieten.

Er staat nog genoeg op het programma dus jullie lezen weer van me.